Hellende Daken

l

Hellende Daken

Bij Dakwerken Roeselare zijn wij de specialist in hellende daken. Een enkelvoudig hellend dak is een enkelvoudig hellend dak. Vaak zijn het de bijgebouwen of uitbreidingen die dit type dakbedekking kunnen vergezellen, met name de garages van huizen. De opbouw van een enkelzijdig dak is eenvoudig en je hebt de keuze uit verschillende materialen om het te vormen.
Tegenwoordig zien we dat hele huizen kunnen kiezen voor een enkele schuine omlijsting, en niet alleen voor de aanbouw.

Het dak met één helling is dus een steeds vaker voorkomende optie, omdat het veel voordelen biedt. Om een ​​dak met één helling op de juiste manier te installeren, heeft u een professionele en ervaren aannemer nodig die een breed scala aan dakbedekkingsdiensten aanbiedt.

De hellingen van een dak met één helling kunnen variëren, afhankelijk van het materiaal dat u gaat gebruiken. Voor een lage helling zijn bijvoorbeeld plaatstaal of staal de beste keuzes. Hiervoor hoeft u alleen maar uw timmerman om advies te vragen.

Voordelen Hellende Daken

Ook bij een hittegolf is de ruimte onder uw plat of laag hellend dak aangenaam. De hoeveelheid extra lucht in uw woning wordt verminderd doordat er minder ruimte onder het dak is, waardoor uw airconditioningsysteem efficiënter kan werken.

DRAINAGE
DRAINAGE

Het dak met één helling is het hele jaar door zeer praktisch, maar vooral in de zomer en de winter. Het voert inderdaad gemakkelijk sneeuw af en is ook praktisch tijdens de regenperiode. Dit voorkomt dat u op het dak klimt om overtollig water of sneeuwafzettingen te verwijderen die uw dak kunnen beschadigen.
Daarnaast is het ook nog eens een dak wat een zeer goede isolatie biedt. Dit betekent dat er minder warmteverlies is in de winter, waardoor het praktisch is aan de randen. Hiervoor is het wel noodzakelijk de kwaliteit van de installaties te borgen.

DUURZAAMHEID
DUURZAAMHEID

Metalen worden ook gemaakt van post-consumer gerecyclede producten. Dit is een eigenschap die stalen bekledingspanelen milieuvriendelijk maakt en de beste optie voor huisbekleding. U kunt stalen of aluminium panelen aan het einde van hun levensduur ook gebruiken in andere bouwprojecten, omdat ze gemakkelijk te recyclen zijn.
Dit is een geweldige kans voor aannemers en investeerders om de ecologische voetafdruk in het milieu te verkleinen. Gebruikte bekleding kan ook een betere manier zijn om meer geld te besparen dat kan worden gebruikt in andere renovatieprojecten.

Esthetisch
Esthetisch

In tegenstelling tot platte daken zijn hellende daken zichtbaar vanaf de grond, waardoor architecten en huiseigenaren een extra manier hebben om zich uit te drukken. Hellende daken zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen worden bedekt met allerlei soorten tegels.

Hellende daken Regio Roeselare

De meeste mensen zijn bekend met traditionele daken met steile hellingen, want dat zien we vaak op huizen. Steile daken zijn relatief onderhoudsarm. Puin rolt of glijdt weg in de goten, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het schoonmaken van het dak, stilstaand water of het ontlasten van opgehoopt vuil. Daken met steile hellingen hebben ook een vertrouwde, klassieke en esthetische uitstraling die een verscheidenheid aan structuren aanvult.

Steile hellingen hebben enkele nadelen. Een belangrijke zwakte is dat ze de gebruiksruimte op het dak verkleinen. Op grote commerciële gebouwen zorgen lage hellingen ervoor dat grote systemen en apparatuur bovenop het dak kunnen leven, verborgen voor het zicht op de grond. Dit is een uitdaging of zelfs onmogelijk op een sterk hellend dak. Het monteren van zwaar materieel of grote objecten op een steil hellend dak kan leiden tot verstopping van de afvoer.
Het meest voorkomende probleem bij daken met steile hellingen zijn verstopte dakgoten die het gevolg zijn van het wegstromende puin. Dit vereist een regelmatige reiniging.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend